Warning: Creating default object from empty value in /home/sportend/public_html/nocturnobg/modules/mod_k2bnr_content/helper.php on line 148
Региона

Региона

Берковица се намира в подожието на Северозападната част на Стара планина на 405 метра надморска височина с най близко разположена висока точка връх „Ком” 2016 метра.

С красотата на своята девствена природа Берковската планина е прекрасно място за туризъм, спортуване и отмора. Лечебният климат, минералните води, липсата на сухи летни и сурови зимни ветрове, меката и слънчева зима и прохладно лято са благоприятни предпоставки за пълноценен отдих и възстановяване.

На 15 километра от града на 1500 метра надморска височина се намира туристическия и спортен комплекс „Ком”. В района има алпийска и бегова ски – писти, защитени от вековни дървета /резерват „Горната курия”/, обслужван от два ски влека.

Местността под връх „Ком” е привлекателна и с възможностите за колотуризъм, практикуване на делта и парапланеризъм. Оттук е и изходният пунк за много туристически маршрути Ком-Емине, Международен пешеходен маршрут Е-3 от Атлантическия океан до Средиземно море, Ком-Петрохан, хижа „Ком” – Белоградчик и др.

През лятото Берковица може да ви очарова с дивната красота на слънчевите изгреви над планинските върхари, с аромата на горски малини, боровинки и диви цветя, носещ се във  въздуха, с ромона на планинските ручеи и шума на Хайдушките водопади.

Запитване

Вашият е-мейл
Вашето име
Съобщение